Sluta slänga trädgårdsavfall i Krokängsparken

Förutom att det ser väldigt tråkigt ut blir dessa högar av grenar och rens från trädgårdarna bra skydd för råttor och andra skadedjur som vi inte vill ha för nära husen.

Det är också olagligt, och styrelsen vill uppmana alla som ser någon dumpa avfall om att informera dem om detta. Lite vidare läsning på exempelvis länken nedan.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/har-dumpas-avfallet-olagligt

Föreningen erbjuder gratis lån av släp så man kan transportera sitt skräp till återvinningscentralen. Har man inte tillgång till bil kan man under sommaren beställa hämtning av trädgårdsavfall. Läs mer på länken nedan.

https://goteborg.se/wps/portal/start/avfall-och-atervinning/hamtning-av-sopor-och/for-dig-i-villa-eller/bestall-hamtning/bestall-hamtning-av-tradgardsavfall

Det finns inga ursäkter för att förstöra vår fina park!

Hälsningar 
Styrelsen Pölsebo Småstugeförening 

7 svar på ”Sluta slänga trädgårdsavfall i Krokängsparken

  1. Det var ett bra påpekande. Man har 12 gratis besök på återvinningscentralen per år numera och det luktar dessutom illa på vissa ställen i parken. /Ard Vromans

  2. Det är aldrig fel med en påminnelse då och då. Är det så vi ska se detta inlägg eller är det någon särskild händelse i Parken som föranlett skrivelsen?
    Vad gäller inläggets utformning och ordval ges dock anledning att ifrågasätta Styrelsens uppfattningar.
    1. Ni bifogar en bild och en artikel från en kommun 100-tals mil härifrån!! Vad har vi med den att göra? Dessutom är den 4 år gammal! Det är nästan skrattretande.
    2. Ni uppmanar: Förstör inte vår fina park! Här hade då varit lämpligt med en bild från vår park och platsen för förstörelsen. Då hade kanske ”förstöraren” känt igen sig och åtgärdat saken och inte upprepat den. Förstörelse – ett starkt ord.
    3. Ni uppmanar föreningens medlemmar att informera/ange personer (angiveri)! Hallå! Sverige 2020!

  3. Tillägg till ovanstående i punkt 3.

    Jag ber om ursäkt om jag missuppfattat styrelsens mening beträffande information till medlem om dumpning. Läser igen att det gäller information om olaglighet.

    Mitt förslag i ärendet är att fotografera det som anses ”förstöra” vår park och lägga ut det i detta forum!

    • Hej Helena!

      Jag svarar då jag initierade och skrev inlägget. Jag bemöter gärna punkt för punkt.

      1. Jag anade att jag skulle få kommentarer för detta och ber om ursäkt för det. Jag hade hellre länkat till en nyare artikel från Göteborg eller Västra Götaland men då jag inte hittade någon bra sådan tyckte jag denna belyste problemet bäst. Problemet blir ju inte annorlunda för att artikeln är gammal och gäller en annan skog nära ett annat bostadsområde?

      2. Går man runt parken ser man flera ställen där trädgårdsavfall dumpats. Exempelvis ser man på flera ställen längs gångbanan från lekplatsen Århusgatan och hela vägen bort till järnvägsspåren.

      3. Tack för ditt påpekande – här hade jag missat ett ord och det gav en felaktig betydelse. Det skulle stå ”informera dem om detta”, inte ”informera om detta”. Små ord kan göra stor skillnad! Jag har nu korrigerat detta.

      Sammantaget kan man se inlägget som en påminnelse om att det inte är ok. Vi är flera som tycker att vi sett att dumpning i skogen ökar, och om många gör det kommer ännu fler att tro att det är ok.

      Vänliga hälsningar
      Patrik

  4. Fint att du svarar, men anser att vi ska fokusera på vårt område, det som det handlar om! Varför länka till fall som knappt går att hitta?! Ni har fått ett förslag från mig och jag hoppas du tar det med styrelsen. Tag din kamera och fota, så vi vet vad det handlar om. Detta är svar på både 1. och 2. samt sista stycket i din text.

    Betr 3. så var det en annan medlem i föreningen som uppfattade det på det sätt jag först skrev, därför läste jag om, men tyvärr efter att jag skickat iväg. Men, fint nu är det ju ändrat.

    Ett annat tips: Alltid bra att låta någon annan korrekturläsa.

    Mvh/Helena G.

  5. Hej!
    Kan tipsa om att abonnera på en stor soptunna för trädgårdsavfall 360 L, den töms varannan vecka på sommarhalvåret. Kostar 800kr/år. Jättebra nu när det är mkt fallfrukt och ogräs.

    Fö tycker vi att en del verkar ha en mindre soptipp på sina tomter med en massa metall och skrot mm. Ser skräpigt och tråkigt ut. Vi uppmana boende att åka tippen. 🙏
    Karin och Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.