Öppet brev till medlemmarna i Pölsebo Småstugeförening

Föreningen har under sin 80-åriga existens tillvaratagit medlemmarnas intressen i deras egenskap av egnahemsägare som det står skrivit i stadgarna. Men nu befinner sig föreningen i en allvarlig kris. Den här krisen är dock inte relaterat till något virus. Det saknas bara några som kan ta emot stafettpinnen.

Under min tid som kassör var 90 – 92 % av husen anslutna, det är en ovanlig hög anslutningsgrad för en ideell förening. Det har varit till stor nytta och kunna säga det i kontakterna med myndigheterna i stan när det gällde utformning och utrustning av lekplatserna, trafiksituationen och dylikt. En del medlemmar kommer nog ihåg striden om posten och Konsumbutiken på 70- och 80-talet. De striderna förlorade vi, det kallas samhällsutveckling ibland, och en annan strid vi förlorade var Hamnbanan. Vi var många då som gjorde en insats med att ta reda på fakta, formulera argument och skapa opinion. Politikerna körde visserligen över oss, men arbetet var trots allt inte helt förgäves. Vi blev lyssnade på och Trafikverket blev medveten om att det fanns en engagerad befolkning i den oasen som de skulle trampa in i. De som nu arbetar med genomförandet har nog tack vare det engagemanget visat en lyhördhet och vilja att dela med sig. Kom ihåg det om ni skulle prata med någon som jobbar där ute nu, de var inte involverade i besluten.

Hur Pölsebo utvecklas är så klart skriven i stjärnorna, man kan ju undra ibland med alla byggen som kommer närmare, men det är viktigt att föreningen finns kvar. Om inte för de större framtidsfrågorna, släpvagnen eller någon annan pryl så i alla fall för Julmarknaden, skridskobanan och inte minst städdagen som pedagogisk instrument. Vilket minne för livet att som 5-åring få åka genom kvarteren på en öppen brandbil från 40-talet, att rida ponny runt lekplatsen, att vinna pris på poängpromenaden. De som har barn i de åldrarna borde kunna hitta en lucka i livspuzzlet och göra ett ideellt val.

Ta vid där andra har gjort sin insats innan. Ta emot stafettpinnen. Föreningens liv står på spel.

Ard Vromans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.