Möte med Park- & Naturförvaltningen, mars 2014

Den 13 mars fick föreningen äran att ta emot besök från Jens Larsen, parkförvaltare på Park- och Naturförvaltningen (Ponf) och hade ett vandrande möte. Vi promenerade kors och tvärs genom Krokängsparken och Pölsebo och betade av en lista med punkter som föreningen ville diskutera. Resultatet kan sammanfattas så här:

  1. Ponf ska titta på om det går att göra något åt de vattensamlingar som uppstår ibland på några ställen. På vintern blir det is och stor halkrisk. Eventuell ny asfaltbeläggning kan bli aktuell 2015.
  2. På berghällen nedanför förskolan uppstår isbildning under stränga vintrar. Skolbarn är där då och hackar ner delar av den, vilket ju är jätteroligt, men på våren lossnar det ibland stora isblock från berget. Ponf kommer inte att göra något för att hindra att de rasar ner.
  3. Röjning av sly på toppen av berget kommer att ske under våren och har redan påbörjats.
  4. En ny bänk på utsiktspunkten kommer under våren.
  5. Det påkörda skyddsräcket mellan skolan och förskolan kommer att åtgärdas genom att ta bort den skadade delen.
  6. Ponf säger att rutschkanan på båda lekplatser uppfyller säkerhetsnormen och att om de boende vill ha bort dem kan de åta sig det. Föreningen har framfört att det inte är ett bra alternativ och att de då får vara kvar.
  7. En bänk kommer att ställas upp alldeles intill sandlådan på Oslogatans lekplats.
  8. En ny indiankoja som ersättning för den nedbrunna på Draggensgatans lekplats kommer att sättas upp på Oslogatans lekplats. Anledningen till flytten är att den är mindre utsatt där för ungdomarnas påhitt. Till sommaren ska den vara på plats.
  9. Ponf ska ta bort ett flertal gamla rörstumpar från borttagna papperskorgar och gamla grundvattenmätningar som stack upp ur marken. Är redan åtgärdat.
  10. Ponf kommer att se över träd och vegetation kring all belysning i parken.
  11. Det förekommer tjuvtippning i parken av trädgårdsavfall. Ponf påpekar att det är förbjudet.
  12. Ponf kommer av hänsyn till miljön att övergå till ängsslåtter på delar av gräsytorna. Man ska inte klippa gräset för sakens skull utan bara där ytorna används. Förhoppningen är att få mer liv i gräset i form av olika örter och insekter. På ett ställe längs Dysikgatan klipper man för att möjliggöra bollspel. Se bifogad karta här. Åsikter om det är rätt ytor ska framföras till Ponf.

 

2 svar på ”Möte med Park- & Naturförvaltningen, mars 2014

  1. När jag var ute med hunden och gick förbi boulebanan fick jag se en granne dumpa skräp i parken och när jag nämnde att man inte får slänga skit i parken tittade han ner i marken och utan en kommentar tog han sin transportkärra och gick, säkert medveten om att han gjort en brottslig handling.

    Glenn den 14 juni 2014

  2. Ang. punkt 12, kommer det att monteras nät i målen som kommit upp eller finns de att hämta hos ngn i föreningen?
    Är ju lite roligare att spela med nät i målen och belönas med att slippa hämta bollen om man gör mål. 🙂
    Hls, Tobias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.